Praktisch en doelgericht

Alle oudergesprekken en coachingsessies vinden plaats bij jullie thuis (dit geldt voor Goes en omstreken). Kinderen zijn vaak beter op hun gemak in een vertrouwde omgeving en dat vind ik erg belangrijk.
Mijn werkwijze is heel praktisch en doelgericht: Waar lopen jullie tegenaan? Wat willen jullie graag bereiken? En hoe komen we daar? In kleine, haalbare stappen en met een actieve houding en positieve blik zoeken we samen naar een oplossing die bij jullie past.

Kennismaking en intake

Een coachingstraject bij KinderCoach Goes begint met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Jullie krijgen van mij informatie over wat ik doe als kindercoach en we kijken of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen.

Daarna volgt altijd een intakegesprek. In dit gesprek gaan we verder in op jullie situatie en kan ik meer gerichte vragen stellen over de aard en de achtergrond van de moeilijkheden. Het intakegesprek vindt plaats zonder uw kind.

1 op 1 Coaching voor kinderen

Tijdens de coachingsessies werk ik met uw kind op een rustige plek in huis, waar we aan de slag gaan met de doelen die jullie gesteld hebben.
Dit doe ik op een manier die bij uw kind past en met werkvormen die uw kind leuk vindt: tekenen, knutselen, spelen, bewegen. We gaan serieus aan het werk, maar uw kind hoeft niet bang te zijn dat het saai zal zijn!

1 op 1 Coaching voor jongeren

Rond de overstap van de basisschool naar de middelbare school verandert er een heleboel in het leven van kinderen. Lichamelijk én geestelijk. En ook in de jaren daarna is het niet altijd even makkelijk. Dan kan het fijn zijn om met iemand buiten jullie gezin te praten en de dingen samen op een rijtje te zetten. Ik ben er voor jongeren en hun ouders.

Oudergesprekken

Soms heb je als ouder behoefte aan informatie, ondersteuning, een luisterend oor of een frisse blik. Dat kan in een oudergesprek. Dit gesprek is naar behoefte en kan dus ook eenmalig zijn, zonder dat uw kind een traject volgt bij mij.

Veelgestelde vragen:

Wordt kindercoaching vergoed? Nee, in de meeste gevallen niet. Daar staat tegenover dat u geen verwijzing van de huisarts of andere instantie nodig heeft om gebruik te kunnen maken van mijn diensten. Ik zit niet vast aan protocollen en daardoor kunnen we relatief snel van start.

Hoeveel sessies zijn er nodig? Het antwoord op die vraag is van meerdere dingen afhankelijk: zoals de aard en complexiteit van de hulpvraag, het leertempo van het kind en hoe snel het kind zich op zijn of haar gemak voelt. Het is tenslotte niet makkelijk om te praten over dingen die niet goed gaan. Gemiddeld genomen zijn tussen de 5 en 10 sessies nodig om tot een goede vooruitgang te komen.
Het afspreken van de sessies gebeurt per keer, u zit dus niet vast aan een vooraf opgesteld traject. U hebt na afloop van elke sessie de mogelijkheid om het coachingstraject te onderbreken of te beëindigen. Als ik het idee heb dat uw kind gebaat is bij andere hulp dan ik kan bieden, dan zal ik dat aangeven.

Hoe lang duurt een sessie? Coachingsessies duren een uur per keer. Ik ben ongeveer drie kwartier aan het werk met uw kind en het laatste kwartier gebruik ik om samen met uw kind te vertellen wat we die keer hebben gedaan. U wordt tijdens het traject dus steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw kind.

Hoe vaak is er een sessie? Alle coachingsessies worden ingepland naar behoefte. Dat kan elke week zijn, maar ook één keer in de maand of iets daar tussenin. Ieder kind heeft zijn eigen tempo om nieuwe stappen te zetten.

Hieronder vindt u de tarieven voor 2019. Deze tarieven zijn inclusief 21% btw.

Een kennismakingsgesprek bij KinderCoach Goes is altijd gratis en vrijblijvend.

Dienst Kosten
Intakegesprek 50 euro
Coachingsessie 57 euro
Oudergesprek 57 euro

Voor afspraken buiten Goes reken ik 0,25 euro per kilometer. Facturen worden aan het eind van de maand verzonden en dienen binnen twee weken te worden voldaan.

Voor meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een afspraak kunt u bellen met:

Drs. Ilona Jacobusse
06 2353 6234

Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag
tussen 8:30u en 20:00u.

Of stuur een email naar:
ilona@kindercoachgoes.nl

- KinderCoach Goes
- KvK nummer 59513438
- Algemene Voorwaarden
- Privacyverklaring